Shopping

Allt om koftor

koftor

Koftor är något som alla borde ha en samling av. En kofta till resten av kläderna kan utan vidare ansträngning piffa upp en outfit och sitta som pricken över i:et. Det som gör en kofta bättre passande för en outfit än exempelvis en vanlig tröja är att koftor har knäppning fram vilket gör att det går att variera hur man vill ha den på sig utifrån vad man känner passar just för dagen.

köpa kofter online på life-is.se

Kashmirkoftor

Är man ute efter en kofta med hög kvalitet kan det vara ett tips att titta på kashmirkoftor. Kashmir är en sorts textil som kommer från getter som enbart lever i vissa delar av världen. Det som gör kashmirullen speciell är dess mjukhet vilket gör att en kofta av detta material är väldigt bekväm att bära. En kofta av hög kvalitet som exempelvis en kashmirkofta kan användas för att variera en outfit med professionell utstrålning istället för exempelvis en kavaj. Detta i sin tur sparar både plats och pengar då garderoben inte behöver vara full av dyra kavajer. Med det sagt finns det ingenting som hindrar att ha en kofta under en kavaj då det också kan vara otroligt snyggt och moderiktigt.

Att matcha en kofta

Hur kläder bör matchas med varandra och vad för typer av material som är bäst att använda går i vågor utifrån vad modet säger från säsong till säsong. Därför är det svårt att ge hundraprocentiga råd kring detta eftersom det både är subjektivt och beroende på modet för året. Tidigare var det populärt med en kofta med samma färg som tröjan under, de såldes ofta i set tillsammans, medan det numera är mer fritt och koftor och tröjor används tillsammans på många olika sätt. Det tipsas ofta om att det är snyggt att ha en kofta och en sjal tillsammans där de i färgskalorna går in i varandra något. Det kan därför vara bra att ha i tankarna att köpa en kofta och en sjal som skulle kunna se bra ut att använda tillsammans.

Knäppt eller uppknäppt

Efter tycke och smak har olika personer sina koftor på olika sätt och det passar olika bra för olika tillfällen. Vid mer vardagliga användningsområden är det ofta uppknäppt som gäller men för affärsmöten och liknande brukar det vara positivt att ha koftan knäppt för att se proper ut. En lång kofta är ofta uppknäppt oavsett tillfälle eller enbart knäppt med ett band i midjan vilket är helt i fas med modet just nu.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *