Hemmet

Badrumsinredning med stil

Badrum

En renovering av badrummet kräver en del eftertanke. Att hitta inredning till badrum är för de flesta en rolig uppgift eftersom man ofta kan ta ut svängarna i detta ganska personliga rum. Det finns mängder av försäljningsställen för badrumsinredning och det gäller att hitta dem som har både bra kvalitet och en snygg design. Här kommer vi med tips hur du kan inreda ditt design-badrum och några ställen där du kan hitta prylarna.

Design och form

I badrummet kan man bestämma sig för att hålla sig till en stil, till exempel kitsch eller sekelskifte. Det är enkelt att ha en annan badrumsdesign än den stil som man har i resten av lägenheten eller villan. Det är mer tillåtet att ha starka färger, mönster och detaljer som man annars skulle vara lite mer sparsam med.

Tänk ut ditt drömbadrum

Fundera på vilken typ av design som du gillar och drömmer om. Kanske du drömmer om ett romantiskt badrum som påminner om ett sommarhus i Frankrike? Eller kanske du drömmer om ett högteknologiskt badrum med perfekt belysning och inbyggd stereo? En grönskande regnskog där du kan höra djungelns mättade, behagliga ljudbild när regndropparna faller ner på stora regnskogsblad och ner i myllan?

Hitta fina detaljer

Om du inte känner för att skapa någon avancerad helhetsdesign, fundera på om det är några detaljer som du tycker extra mycket om. Gillar du kakelplattor med slingrande växter á la William Morris, eller gillar du kanske ett mörkt grafiskt lite 50-talsinspirerat uttryck med schackrutor och fyrkantigt handfat? Kanske du gillar sparsmakad och modern design med vackra material och en naturlig färgskala? Sådan badrum inredning finns exempelvis på dansani.se där man kan hitta handfat med nya intressanta former och färger samt praktiska och snygga badrumsskåp med tyst funktion. På dansani.se saluför man produkter i en fint koordinerad färgskala där alla produkter i samma serie passar ihop med varandra.

Rätt känsla

Det är viktigt att känslan blir rätt i badrummet. Även om badrummet ofta är ett lite bortglömt rum så är det faktiskt ett av de viktigaste rummen i hemmet där du kommer spendera mycket tid. Ett trivsamt badrum innebär vila och avkoppling, inte minst när du kan ta ett varmt bad eller en dusch.

Tänk på förvaringen

Med rätt typ av organisering i badrummet så kan det bli både funktionellt och vackert. Med ett rejält badrumsskåp kan man få bort småsaker och annat som stör ögat. Är det tillräckligt bra organiserat i badrumsskåpet så möjliggör man också att ordningen förblir. Det är annars lätt att det ansamlas små pinaler i badrummet, såsom borstar, kammar, saxar, hyvlar, hårspännen, tvålar, krämer och annat som används dagligen i ett badrum.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *