Livet

Torra skämt – är detta verkligen något roligt

Torra skämt

Du som gillar skämt kommer också veta att det finns massor av olika skämt. Här kommer det också att finnas massor med olika människor och uppfattningar om vad som är roligt. Detta betyder i sin tur att alla inte skrattar åt samma saker. Kanske finns det ett undantag, och detta skulle då vara alla de klassisk skämten som bestått i flera hundra år. Här handlar det då om något som gäller alla, är positivt och mycket skrattretande. Det kommer att finnas ett annat område inom skämt, som människor kallar för torra skämt. Naturligtvis gäller detta också din egen smak. Du bestämmer ju vad som är ett torrt skämt eller inte.

Torra skämt är ofta de som egentligen inte har någon poäng alls. Detta är något som liksom faller platt, det har ingen mening och är oftast en fråga eller ett påstående som får en kommentar som är totalt irrelevant. Faktum är dock att alla inte är irrelevanta, utan även torra skämt kan ha sin poäng. Ta till exempel ”Vad kallas mössens motorcyklar? Svar: Ostbågar” vilket faktiskt är ett torrt skämt där fråga och svar har en klar relevans med varandra. Motsatsen blir då ”Kan jag få en kopp kaffe utan grädde? Svar: Tyvärr, grädden är slut.” vilket då inte alls har någon relevans.

Gillar alla människor torra skämt

Som det beskrevs i inledningen så kommer det finnas massor av olika kategorier när det gäller skämt. Av den anledningen så gillar olika människor olika skämt. Helt enkelt är det så att alla inte alls gillar torra skämt. Det kan till och med vara så att de hatar dem eller inte ens förstår dem. Hur som helst kommer de flesta av oss att förstå dem. Vi kan också lära oss att uppskatta dem. Om vi gillar dem, är däremot en mycket individuell fråga.

Det kommer också att finnas en viss risk med att använda torra skämt. Detta är att de kan beröra något som en person känner personligt eller har varit med om. Det skulle exempelvis inte vara så vist att säga ”Vet du hur man skrämmer en thailändare? Svar: Du gör vågen”, direkt till en thailändare. Detta var en katastrof och om då denna person var drabbad av detta, så kan ett sådant skämt skada mera än vara roligt. När du använder dig av torra skämt ska du därför alltid veta vem det är du säger det till. På så sätt kan alla få roligt tillsammans.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *