Hemmet

Ytterdörrar som förgyller husets utseende

Ytterdörr

Att snygga till den egna bostaden behöver inte alls vara särskilt komplicerat eller kostsamt. Dessutom gör det ju så otroligt mycket för trivseln att designa hemmet precis som man själv vill. Många associerar detta med ett omfattande renoveringsarbete där i princip det gamla huset byts ut mot ett nytt. Såvida det inte föreligger ett renoveringsbehov av olika orsaker, känns detta överdrivet. Varför slita med något i den omfattningen? Önskar du förnya ditt hus kan du göra detta med relativt små medel och det är förstås bara du som avgör hur stor affär du vill att detta ska vara.

Hur ger man då sitt hus ett uppdaterat utseende, så att det riktigt syns att man gjort något utan att det för den sakens skull behövt kosta massvis med pengar? Jo, genom att satsa på några av de områden som möter besökaren, och förstås dig själv, varje gång man närmar sig huset. Här pratar vi förstås om dörrar, eller närmare bestämt ytterdörren. En ytterdörr tar mycket plats rent visuellt, särskilt när den innebär en lyckat matchning mot de övriga detaljerna på bostaden. Att byta sin ytterdörr behöver heller inte vara dyrt. Kolla exempelvis in SparFönsters billiga ytterdörrar för att få exempel på en produkt som både håller i pris och kvalitet.

Det finns idag en mängd olika dörrar av olika utföranden på marknaden, så det är inte särskilt svårt att hitta en variant som passar alla, oavsett tycke och smak. Du hittar dörrar som antingen är heltäckande, det vill säga utan fönster, samt med fönster i olika former. Vad du väljer för sort beror antagligen på hur din ingång på huset ser ut, det vill säga om du har ett sidoljus (ett fönsterparti alldeles i anslutning till dörren) eller inte. För maximalt ljusinsläpp rekommenderas en dörr med fönster, även om huset har ett sidoljus. Fönstren i dörren kan vara halvmåneformade, rektangulära, runda eller kvadratiska.

Ytterligare en fundering som brukar finnas när det är dags att välja ytterdörr är vilken kulör man ska välja. Dörrar finns i många olika kulörer och här är det egentligen bara den egna fantasin som sätter gränser. En dörr med en stark kulör kan fungera som en riktigt härlig färgklick på husets framsida, helt enkelt något man blir glad av. Tänk på att en ljus ytterdörr gör mycket för känslan av ljus i hallen, medan en mörk variant kan göra att hallen känns murrig och lite trist.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *